Мінфін запропонував забирати власність втікачів олігархів через суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін запропонував забирати власність втікачів олігархів через суд

Казна та Політика
1271
Міністерство фінансів України пропонує забирати власність олігархів-втікачів у судовому порядку, і сподівається, що отримані кошти будуть використані на благо державного бюджету.
Про це заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак під час круглого столу в Києві.
“Я б запропонував в судовому порядку забирати цю власність. На сьогодні, у нас є всі підстави, щоб говорити про такі суди у відношенні так званих олігархів-втікачів. А після ми будемо говорити, що можна робити з цими активами”, – сказав Шлапак.
Міністр зазначив, що на сьогодні всі органи, яким належить, у тому числі Державна служба фінансового моніторингу України у складі Мінфіну і прокуратура, активно працюють над отриманням необхідної інформації для вирішення цієї проблеми.
“Нам пообіцяв підтримку Світовий банк. Вже прислали групу ФБР США, яка має значно більший досвід того, як такі активи “ловити”. Сподіваюся, ми це зробимо і використаємо отримані кошти на користь держбюджету”, – додав Шлапак.
Нагадаємо, США направили в Київ міжвідомчу групу експертів, яка буде працювати з українськими партнерами для ідентифікації активів, які могли бути викрадені режимом колишнього президента Віктора Януковича.
На початку березня Міністерство внутрішніх справ України розмістило на своєму офіційному сайті оголошення про розшук екс-президента України Віктора Януковича. За даними МВС, на сьогодні не встановлено місцезнаходження ще кількох чиновників, які займали керівні посади в міністерствах і відомствах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас