Путін: ситуація в економіці РФ в цілому стабільна - не дивлячися на "відомі проблеми" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: ситуація в економіці РФ в цілому стабільна - не дивлячися на "відомі проблеми"

Казна та Політика
1678
Президент Росії Володимир Путін заявив, що ситуація в російській економіці в цілому стабільна, проте назвав темпи її зростання незадовільними.
“Відразу зазначу, що в цілому ситуація в економіці стабільна. За підсумками минулого року, незважаючи на відомі проблеми, вона продемонструвала позитивні показники, хоча, звичайно, нам би хотілося більшого, ми розраховували на більше”, – сказав Путін.
“Наявні та прогнозовані сьогодні урядом темпи зростання економіки не можуть нас влаштовувати”, – додав він. За словами Путіна, цього року в економіці Росії спостерігаються позитивні тенденції в низці галузей, особливо в сільському господарстві, транспорті та зв’язку.
“Все це непогано, але тільки на перший погляд. Ми розуміємо, що є відмінності між економіками цих країн і нашою економікою. І для нашої економіки, звичайно, такого зростання недостатньо”, – сказав президент, відзначивши, що зростання ВВП Росії минулого року становило 1,3%.
За словами президента, необхідно зберегти загальну макроекономічну стабільність і утримати інфляцію на низькому рівні.
“Необхідно підтримати загальну макроекономічну стійкість. Ми йшли до цього не один рік, домоглися позитивних результатів, їх потрібно зберегти і бажано примножити, передбачити можливість оперативного реагування як на внутрішні, так і на зовнішні ризики. А їх не стає менше”, – зазначив Путін.
Також президент зазначив, що необхідно “зберегти інфляцію на прийнятному, низькому рівні”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас