До Національної гвардії буде призвано 20 тис. осіб - РНБО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До Національної гвардії буде призвано 20 тис. осіб - РНБО

Казна та Політика
1528
Рада національної безпеки і оборони України розробила проект закону про Національну гвардію України. Про це Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій заявив на прес-брифінгу в українському кризовому медіа-центрі.
“Завтра в парламенті буде поставлений на голосування і, сподіваюся, підтриманий законопроект про створення Національної гвардії України”, – коментує А.Парубій. До функцій Національної гвардії увійде забезпечення державної безпеки, захист державного кордону, припинення діяльності терористичних та злочинних організацій.
За словами Парубія, на сьогодні українські військові комісаріати зареєстрували 40 тис. добровольців. До лав Національної гвардії буде зараховано 20 тис. осіб. Гвардія частково буде створена на базі внутрішніх військ України. До лав Нацгвардії також увійдуть бажаючі з лав Самооборони Майдану.
“Уже завтра Самооборона Майдану і активісти почнуть навчання, – додав Парубій. – Після прийняття закону вони зможуть долучитися до рядів Національної гвардії”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас