Фондові індекси України в середу продовжують відступати - на тлі подій у Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси України в середу продовжують відступати - на тлі подій у Криму

Фондовий ринок
762
Ринок акцій України у середу продовжує знижуватися на тлі нового витка побоювань щодо Автономної Республіки Крим (АРК): індекс “Української біржі” (УБ) до 11:00 кч просів на 0,97% – до 1044,85 пункту, індекс ПФТС – на 0,11%, до 401,64 пункту.
Серед індексних акцій УБ вранці з негативною динамікою лідирували папери Укрсоцбанку (-5,09%), “Донбасенерго” (-2,61%) і “Центренерго” (-0,86%).
З ростом ринкової вартості торгувалися тільки папери “Укрнафти” (+0,51%).
В індексі ПФТС угоди пройшли тільки з паперами “Мотор Січі” (+1,1%) і Крюківського ВСЗ (+0,05%).
За словами молодшого аналітика інвесткомпанії “Аструм” Дар’ї Тимченко, основною причиною негативних настроїв на фондових майданчиках продовжує залишатися напружена ситуація навколо півострова Крим.
“Черговим приводом для ескалації конфлікту може стати рішення референдуму, запланованого на 16 березня, щодо статусу АРК. Влада США і Європи вже заявили, що вважають майбутню подію нелегітимною”, – зазначила вона в ранковому коментарі.
Як на позитивний фактор керуючий партнер інвесткомпанії “Капітал Таймс” Ерік Найман звернув увагу на заяву голови Нацбанку України Степана Кубіва в інтерв’ю CNBC, що дефолту України не буде.
“Це, швидше за все, відбудеться тільки завдяки кредитам та фінансової допомоги Заходу. Проте відрадно, що шанси на отримання цих кредитів і допомоги дуже високі”, – зазначив експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас