Торгівля з Росією може припинитися зовсім - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торгівля з Росією може припинитися зовсім - експерт

Казна та Політика
3056
У зв’язку із торговельною війною із Росією українським підприємствам доведеться скорочувати виробництво. Про це a сказав економіст Борис Кушнірук.
“Сьогодні вкрай нелегка ситуація. Важко собі уявити, що в Радянському Союзі продавалися товари із Німеччини в той момент, коли вона окупувала територію СРСР. Зараз ми із Росією знаходимося у стадії неоголошеної війни. Тому матимемо значні збитки та погіршення економічної ситуації. Торговельний оборот між нашими країнами може суттєво скоротитися і не виключено, що взагалі припинитися. Тому ми потребуватимемо на цей рік значної підтримки з боку західних партнерів. Деяким підприємствам доведеться зупиняти свою діяльність на певний час для пошуку покупців з інших країн або займатися переорієнтацією”, – зазначив він.
За словами експерта, українські бізнесмени можуть перейти із російського на азійський ринок.
“Якщо підприємство надзвичайно залежить від Росії, можливо, доведеться взагалі закриватися. Якщо воно має більш розгалужену структуру, може частково зменшити виробництво. Тут важлива підтримка з боку уряду. Вже зараз мають пророблятися кроки по кожному із підприємств, яке дуже залежне від російського ринку. Повинні провести переговори із власниками і оцінити розміри втрат. В першу чергу йдеться про потужних виробників. Також треба напрацювати схеми, яким чином буде надана допомога співробітникам у разі тимчасового безробіття. Можливо, цим уже займаються. Це питання до міністра економіки”, – наголосив Кушнірук.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас