Новий фондовий обвал у Москві: російські фондові індекси за півгодини впали більше ніж на 2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий фондовий обвал у Москві: російські фондові індекси за півгодини впали більше ніж на 2%

Фондовий ринок
4316
Російські фондові індекси на початку торгів 12 березня впали більш ніж на два відсотки. До 10:40 за московським часом індекс ММВБ знизився на 2,13 відсотка до 1280 пунктів, а РТС – на 2,34 відсотка до 1105 пунктів.
Напередодні обидва біржових показника завершили сесію падінням більш ніж на два відсотки. ММВБ зупинився на позначці 1308 пунктів, а РТС досяг 1132 пунктів.
Негативний вплив на фондовий ринок робить ситуація в Україні. Крім того, вказує ИТАР-ТАСС, інвестори розчаровані макроекономічними показниками Китаю, які останнім часом виявляються нижчими за прогнози.
З початку березня РТС і ММВБ двічі різко падали, і обидва рази зниження було пов’язано, в першу чергу, з подіями в Україні. У понеділок, 3 березня індекс РТС за підсумками торгів обвалився на 12 відсотків, а ММВБ на 11 відсотків після того, як 1 березня Рада Федерації дозволила президенту Росії Володимиру Путіну ввести війська на територію України. 4 березня Путін на прес-конференції заявив, що необхідності в введення російських військ в Україну немає, після чого фондовий ринок дещо відновився. Однак 6 березня чергове зниження РТС і ММВБ було викликано зверненням парламенту Криму до Путіна з проханням включити півострів до складу РФ.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас