Суд у Москві постановив заарештувати лідера "Правого сектора" Яроша — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд у Москві постановив заарештувати лідера "Правого сектора" Яроша

Казна та Політика
1004
Басманний районний суд м. Москви (Росія) 12 березня прийняв рішення про заочний арешт лідера українського громадського руху “Правий сектор” Дмитра Яроша (на фото). Про це повідомили в прес-службі Басманного райсуду.
“Так, заочно заарештували. Сьогоднішнє рішення”, – повідомила представник прес-служби.
Клопотання про арешт подав Слідчий комітет Росії (СК РФ), який порушив справу проти Яроша за фактами закликів до тероризму: нібито Ярош звертався до лідера чеченських терористів Доку Умарова з проханням про підтримку.
Нагадаємо, вчора Верховна рада Автономної Республіки Крим на позачерговому пленарному засіданні прийняла рішення про заборону діяльності ВО “Свобода” та громадського об’єднання “Правий сектор” на території Криму.
Як повідомлялося, МЗС РФ обурений діями “Правого сектора” в східних регіонах України. Втім, Ярош запевняє, що “Правий сектор” відправить своїх активістів до Криму тільки за рішенням РНБО.
Відзначимо, що увага російських правоохоронців до “Правого сектора” не обмежується лише персоною Яроша – напередодні кримінальну справу було порушено проти іншого активіста організації Олександра Музичка.
5 березня Ярош був оголошений в міжнародний розшук. Раніше, 3 березня СК РФ порушив кримінальну справу стосовно лідера “Правого сектора” про заклики до терористичної та екстремістської діяльності.
Як відомо, лідер “Правого сектора” Дмитро Ярош балотуватиметься на виборах Президента України 25 травня 2014 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас