У Росії назвали ціну приєднання Криму - 3 трлн рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії назвали ціну приєднання Криму - 3 трлн рублів

Казна та Політика
6998
Результат референдуму в Криму, призначеного на 16 березня, буде 90% голосів за приєднання до Росії. Такий прогноз висловив екс-міністр праці та соцрозвитку Росії Олександр Починок в ефірі телеканалу “Дощ”.
“Я впевнений, що референдум буде не 70%, а за 90%. Я впевнений, що якщо в Росії зараз провести референдум, то 95% – 99% скажуть “за”, – сказав Починок.
Як тільки Крим з його 2,7 млн ​​жителів буде включений до складу РФ, на його території автоматично діятимуть російські закони. Значить миттєво потрібно розвивати структуру Пенсійного фонду, міняти комп’ютери, програмне забезпечення і платити, і платити, і платити, застерігає російський екс-міністр.
Пенсії
За його підрахунками, кожні 100 тис. пенсіонерів – це мінімум близько 10 млрд рублів на рік ($275 млн за курсом Банку Росії). З урахуванням військових пенсіонерів та структури населення – мінімум 70 млрд на рік ($1,9 млрд).
Бюджетники
У Криму понад 200 тис. бюджетників, яким потрібно платити російську зарплату. До цього потрібно додати витрати на утримання лікарень, шкіл і т.д. Всього, за підрахунками Починка, 40-50 млрд рублів на рік ($1,1 – 1,4 млрд).
Плюс кошти на утримання правоохоронців. «Грошове забезпечення в Росії пристойне. Правоохоронні органи – лейтенант коштує 1 млн рублів на рік”, – вказує Починок.
Щодо Севастополя. Незважаючи на те, що не платитимуть орендну плату (хоча після Харківських угод Росія не платить оренду за базування ЧФ в Криму), потрібні будуть засоби на модернізацію інфраструктури.
“Зараз прийде туди наш міністр оборони, подивиться і скаже, що потрібні колосальні гроші, і він буде правий”, – сказав Починок .
“Мінімальні витрати нашої економіки становитимуть більше 3 трлн рублів”.
Туризм та інфраструктура
Для того, щоб Крим був самоокупним, потрібно розвивати туризм. За словами російського екс-міністра, щоб був масовий потік туристів, потрібні хороші автомобільні дороги. Оскільки через Україну мало хто поїде, то залишається тільки Керченську протоку. Будівництво моста через протоку коштуватиме 40-80 млрд рублів ($1,1-2,2 млрд). Крім цього, потрібні ще хороші дороги від Керчі всередині Криму. “А хороші дороги в Криму будувалися тільки за радянської влади”, – вказує Починок.
Також потрібно розширювати автодороги до Тамані і трасу “Дон”. Плюс сотні кілометрів залізної дороги потрібно прокладати. До цього слід додати модернізацію аеропорту в Сімферополі.
“Я завжди говорив, що на будь-яке рішення треба йти з відкритими очима. Так, цікаве, хороше рішення, повернули Крим, чудово. Тільки, хлопці, давайте думати, від чого доведеться відмовлятися. Бо це колосальні гроші – це трильйони рублів”, – підсумував Починок.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас