Скорочення бюджету торкнуться значної частини населення - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скорочення бюджету торкнуться значної частини населення - експерт

Казна та Політика
3204
Оцінити ефективність усіх запропонованих урядом статей скорочення держвитрат буде складно, вважає аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
“Через те, що ці пропозиції подані в єдиному пакеті дуже важко розрізнити ті, які будуть мати серйозний ефект, і ті, які насправді ефекту значного не матимуть. Тому що з одного боку такі показники, як, наприклад, зростання акцизів можна прорахувати, а в дуже багатьох інших речах скорочення можуть бути незначними, і виникає питання, чи доцільно їх робити”, – переконаний він.
“Наприклад, пропонується забрати надбавку у розмірі окладу, яка є у тих, хто працює на невідкладній медичній допомозі. І скоріш за все, у них залишиться лише оклад, який на сьогоднішній день дуже низький. І чи будуть люди продовжувати працювати на цій доволі непростій роботі за таку низьку зарплату, це залишається питанням відкритим. А наскільки це скоротить видатки? Це питання обчислюється в мільйонах гривень, можливо, навіть менше”, – каже Жолудь. Експерт передбачає, що скорочення торкнуться значної частини населення. Але водночас їх треба провести так, аби найбільш незахищені не дуже постраждали.
Нагадаємо, що за даними Міністерства фінансів окрім раніше встановленого дефіциту бюджету в 71 млрд грн, міністерство нарахувало ще 50 млрд прихованого дефіциту.
Більше про заходи уряду по економії читайте в статті “Секвестр бюджету: кого “обріжуть” в Україні?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас