Прогноз річного зростання російського ВВП впав відразу на 1,6% - через Крим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прогноз річного зростання російського ВВП впав відразу на 1,6% - через Крим

Світ
512
Американський банк Citi знизив прогноз зростання російського ВВП з 2,6 відсотка до одного відсотка в 2014 році. Про це 10 березня повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на дослідження фінорганізації.
Як одну з причин зниження банк назвав ситуацію в Україні. “Зростання напруженості в Україні представляє собою серйозний негативний фактор для російської економіки, створюючи ризик її уповільнення”, – йдеться в документі.
Видання BusinessInsider опублікувало уривок з дослідження Citi. У ньому попереджається, що нестабільна ситуація на ринках позначиться на зростанні інвестицій в Росію. У підсумку кредитна установа знизила прогноз зростання реальних інвестицій з 3,8 до 0%.
Обережний прогноз Citi контрастує з оцінками російських чиновників. Зокрема, віце-прем’єр Аркадій Дворкович 28 лютого заявив, що в 2015-2016 роках економіка Росії буде збільшуватися на 4% на рік. Раніше заступник міністра економічного розвитку Андрій Клепач оцінював зростання ВВП Росії в 2014 році на рівні 2%, в ​​той час як офіційний прогноз на 2014 рік становить 2,5%. Для порівняння, в 2013 році зростання ВВП становило 1,3% при первісному прогнозі в 3,6%.
З початку 2014 року російська економіка відчуває негативний вплив політичної кризи в Україні. 4 березня стало відомо, що капіталізація російських компаній протягом попереднього дня знизилася на 56,8 млрд. доларів. 3 березня став першим днем торгів після загострення ситуації в Криму.
Крім волатильності на фондовому ринку в Росії в останні місяці відбувається ослаблення рубля. Фахівці пов’язують його з діями Федеральної резервної системи США, нововведеннями Центробанку і традиційною уразливістю російської економіки.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас