Військова відповідь США: новітній авіаносець і ракетний крейсер прибули до Туреччини, 2 есмінця зайшли в порти Хорватії та Румунії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Військова відповідь США: новітній авіаносець і ракетний крейсер прибули до Туреччини, 2 есмінця зайшли в порти Хорватії та Румунії

Світ
4615
Американський авіаносець типу “Німіц” “Джордж Буш” прибув у неділю в турецький порт Анталія. Крім того, 9 березня в турецький порт Акзац прибув ракетний крейсер “Philippine Sea”, повідомляє E на офіційному сайті ВМС США.
“Новітній авіаносець типу “Німіц” USS George HW Bush прибув 9 березня в Анталію, Туреччина, із запланованим портовим візитом”, – йдеться в повідомленні.
Вхід авіаносця в порт націлений на “збільшення зусиль щодо забезпечення морської безпеки з нашими турецькими партнерами”.
На сайті також зазначається, що 9 березня на базу ВМС Туреччини також прибув ракетний крейсер “USS Philippine Sea”, який входить до складу ударної авіаносної групи (АУГ) “Джорджа Буша”.
Інший військовий корабель зі складу АУГ на чолі з авіаносцем “Джордж Буш” – ракетний есмінець “USS Roosevelt” – зайшов 8 березня в хорватський порт Спліт. Ще один ракетний есмінець з цієї АУГ – “USS Truxtun” з 8 березня перебуває в порту Румунії, куди він прибув для участі у спільних навчаннях ВМС США, Румунії та Болгарії в Чорному морі.
Нагадаємо: голова Об’єднаного комітету начальників штабів ВС США генерал Мартін Демпсі заявляє, що Збройні Сили США готові виступити на підтримку Організації Північноатлантичного договору, якщо ситуація в Україні все більше буде погіршуватися.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас