Через 3 роки після цунамі 10 тисяч японців досі не мають житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через 3 роки після цунамі 10 тисяч японців досі не мають житла

Нерухомість
330
У Японії сьогодні пам’ятними заходами згадують жертв землетрусу і цунамі, яке накрило країну 3 роки тому. Лиха 11 березня 2011 року забрали життя майже 16 тисяч осіб.
Багато хто залишився без даху над головою. І хоча з часу трагедії минуло вже 3 роки, її наслідки відчуваються досі. 10 тисяч жителів північно-східного узбережжя Японії живуть у тимчасових помешканнях. Відновлення постраждалих районів гальмується в основному через брак достатньої кількості фахівців і матеріалів.
На півдні префектури Міягі місцева влада виділила землю для будівництва 14 будинків. До червня території, відведеної під будівництво, стане більше в кілька разів. Але, за словами підрядника, втілити в життя цей соціальний проект непросто – тільки вартість деревини за минулий рік зросла на 28%.
На відновлення постраждалих районів і очищення території від радіації до березня 2016 року Японія виділила 250 мільярдів доларів. І літні люди впевнені, що на них ця допомога не розрахована. Вони й надалі будуть змушені жити у тимчасових будівлях, адже на свою пенсію не можуть взяти кредит на відновлення, навіть за дуже низькою відсотковою ставкою.
Переселити людей планують у 370 районів, перші будинки будуть готові у вересні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас