"Мертві душі" втратили в "Майстер-банку" 1 млрд руб. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Мертві душі" втратили в "Майстер-банку" 1 млрд руб.

Кредит&Депозит
1526
У держкорпорацію “Агентство по страхуванню внесків” (АСВ, конкурсний керуючий “Майстер-банка”) звернулися фізособи з заявами про включення їх вимог до реєстру вимог кредиторів “Мастер-банку” без подання документів, що підтверджують внесення цими фізособами грошових коштів у внески.
При цьому в електронній базі “Мастер-банку” відсутні відомості про зобов’язання банку перед цими фізособами. Мова йде про 30 громадян, які в сукупності тримали на рахунках у “Майстер-банку” близько 1 млрд руб.
“На жаль, в таких обставинах конкурсний керуючий банком змушений відмовляти у включенні до реєстру вимог кредиторів банку”, – повідомляє АСВ. Постраждалим фізособам необхідно звертатися до Арбітражного суду Москви з відповідними запереченнями.
Крім того, АСВ пропонує фізособам звертатися до правоохоронних органів із заявами за фактами можливих шахрайських дій, вчинених до відкликання ліцензії на здійснення банківських операцій у “Майстер-банка”.
В основному в подібному становищі опинилися ВІП-клієнти, особисто знайомі з власником “Мастер-банку”. “Ми, на жаль, не можемо включити цих людей до реєстру, оскільки документи, які у них є, зробити це не дозволяють. Але ми готові надати їм всебічну допомогу. Вони повинні звернутися до нас із заявою про включення до реєстру і, отримавши нашу відмову, потім звернутися з нею до суду, де розглядається справа про банкрутство банку. Тільки суд або правоохоронні органи зможуть призначити експертизу і з’ясувати, хто саме брав гроші і де вони: якось розміщені, або банально вкрадені”, – заявив представник АСВ.
Банк Росії 20 листопада 2013 р. відкликав ліцензію “Мастер-банку” на здійснення банківських операцій. Відкликання ліцензії у банку стало найбільшим страховим випадком в Росії, обсяг виплат тільки фізособам оцінюють в 31,2 млрд. руб.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас