Україна поки що не розглядає питання про денонсацію угод по Чорноморському флоту РФ в Криму - на офіційному рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна поки що не розглядає питання про денонсацію угод по Чорноморському флоту РФ в Криму - на офіційному рівні

Казна та Політика
767
В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявляє, що Київ налаштований дипломатичним шляхом вирішити кризу в Криму. Україна на офіційному рівні поки що не розглядає питання про денонсацію угод, що стосуються базування Чорноморського флоту РФ в Криму.
“На урядовому рівні ми зараз не говоримо про це. На рівні парламенту, рівні експертів є різні пропозиції, починаючи від денонсації цих угод до вступу в НАТО. Але на рівні уряду позиція чітка: ми за мирне врегулювання і за дипломатичні механізми вирішення конфлікту”, – сказав Дещиця “Інтерфакс-Україна”.
За його словами, Київ працює над тим, щоб розширити коло країн, які підтримують Україну і готові до рішучих дій щодо Росії, щоб зупинити цю агресію.
“Наше головне завдання зараз – деескалація ситуації, а потім будемо говорити про умови перебування ЧФ на території України”, – підкреслив керівник МЗС.
Він також повідомив, що українська сторона передає міжнародним партнерам факти порушення російськими військовослужбовцями українського законодавства.
“Ми передаємо фотографії, відео, які доводять, що на території Криму є російські військовослужбовці, нашому спецпредставникові при ООН, а він вже їх поширює на Радбезі ООН. Це і фотографії, які роблять журналісти, і відеоматеріали”, – сказав А.Дещиця.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас