В Україні знову з'явиться Національна гвардія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні знову з'явиться Національна гвардія

Казна та Політика
2031
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що у вівторок до Верховної Ради буде внесено законопроект про Національну гвардію України.
Про це він написав у своєму “Фейсбуці”.
За його словами, найближчим часом буде оголошена мобілізацію в Національну гвардію.
“Двадцять тисяч гвардійців будуть покликані для охорони кордонів України і цивільного порядку в країні. Це – як відповідь на дестабілізацію ззовні. І це не військова відповідь – це буде організована відповідь громадянського суспільства. Хто не знає, зазначу що у військкоматах країни ініціативно запросили мобілізацію кількох десятків тисяч чоловік. І це поза системою організованою цілеспрямованої мобілізації в Україні”, – додав Аваков.
Нагадаємо, Національна гвардія України існувала в країні з 1991 до 2000 року. Її завданнями були захист суверенітету України, її територіальної цілісності, а також життя і особистої гідності громадян, їх конституційних прав і свобод від злочинних посягань та інших антигромадських дій.
Національна гвардія України була ліквідована Верховною Радою, яка побоювалася її використання президентом Леонідом Кучмою для встановлення диктатури. Гвардійські частини і підрозділи, а чисельність НГУ на момент розформування становила трохи більше 16 тисяч військовослужбовців, були передані Внутрішнім військам МВС України та Міністерству оборони.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас