Кількість бажаючих отримати візи серед жителів Криму збільшилася в 3 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість бажаючих отримати візи серед жителів Криму збільшилася в 3 рази

Особисті фінанси
7574
Після того, як 27 лютого російські війська увійшли до Криму, кількість запитів на отримання віз від кримчан збільшилася в три рази. “В останні дні у нас різко збільшилася кількість запитів з Криму. Люди консультуються, як можна швидко отримати візу і виїхати з України. Причому їхати вони були готові куди завгодно, головне швидко отримати візу”, – розповіли Delo.UA в агентстві, яке допомагає в оформленні віз.
Як зазначає співрозмовник, у зв’язку з останніми подіями в країні багато українців панікують. “З усіх дзвінків, які до нас надійшли за останній тиждень, близько 15% були від людей, які знаходились в стані паніки, вони навіть не могли повідомити, куди хочуть отримати візу. Деякі цікавилися, як отримати статус біженця в Австралії”, – розповідають в агентстві.
За допомогу в оформленні шенгенської візи посередникам доведеться заплатити від 110 до 200 євро залежно від країни. Мінімальний термін оформлення сім днів. “Але якщо потрібно терміново протягом 60 годин, то це коштуватиме 360 євро”, – продовжують в агентстві.
Як зазначили Delo.UA у Державній міграційній службі України, в кінці лютого – початку березня попит на оформлення закордонних паспортів в Україні виріс на 30-40%. “Ми спостерігаємо збільшення попиту… У нас є черги, але не критичні. Але при цьому у нас немає проблем з бланками, все оформляємо швидко і без затримок”, – повідомили Delo.UA в міграційній службі.
У свою чергу туроператори констатують падіння попиту на тури серед українців. “Люди бояться виїхати з країни і повернутися в “нову” Україну”, – зазначає директор з туризму компанії “Пан Укрейн” Ольга Юденко.
Не на руку українським мандрівникам і девальвація гривні – з початку 2014 року тури виросли в ціні на 35%.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас