Пинзеник: інформацію про відшкодування ПДВ пропонується зробити публічною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник: інформацію про відшкодування ПДВ пропонується зробити публічною

Казна та Політика
1131
Народний депутат від “УДАРу” Віктор Пинзеник пропонує зробити процедуру відшкодування ПДВ прозорою і відкритою для громадськості. Відповідний проект закону поданий до Верховної Ради України. У разі прийняття закон зобов’яже казначейські органи публікувати щомісяця перелік платників податків, які отримали відшкодування ПДВ з держбюджету, і вказувати суми отриманих ними коштів.
Коментуючи пропоновані нововведення, Віктор Пинзеник зазначив, що зараз в системі відшкодування ПДВ існує можливість зловживань і маніпуляцій. Запропонована норма має на меті зробити доступною суспільству інформацію про тих, хто отримає відшкодування, привернути широкі кола громадськості до виявлення випадків повернення фіктивного ПДВ. Документ також сприятиме усуненню дискримінації в поверненні ПДВ різним суб’єктам господарської діяльності.
“Внесений проект закону є одним з цілої низки рішень, які УДАР має намір запропонувати для усунення причин корупції та поліпшення інвестиційного клімату в Україні”, – підкреслив Віктор Пинзеник.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас