Чиновники "Нафтогазу" вкрали 1,4 млрд грн - МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновники "Нафтогазу" вкрали 1,4 млрд грн - МВС

Казна та Політика
1470
Міністерство внутрішніх справ України порушило кримінальне провадження щодо окремих службових осіб НАК “Нафтогаз України” і ТОВ “Газукраїна-Коммерс” за фактом розкрадання держмайна на суму понад 1,4 млрд грн, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.
“З метою забезпечення виконання судових рішень посадовим особам зазначених підприємств заборонено виїжджати за межі території України”, – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, “Газукраїна-Коммерс” і “Нафтогаз України” 27 березня 2012 року уклали договір купівлі-продажу природного газу за ціною 3,509 тис. грн за 1 тис. куб.м. (без урахування цільового збору, тарифу на транспортування, розподіл і постачання). В рамках цієї угоди “Газукраїна-Коммерс” у червні 2012 року відібрало газ на суму 3 млрд 528,8 млн грн, однак розрахувалось за нього не повністю.
Спочатку “Газукраїна-Коммерс” не доплатив “Нафтогазу” за відібраний газ 1 млрд 889,929 млн грн, однак у процесі судових розглядів частина боргу була оплачена і його розмір зменшився до зазначених вище 1 млрд 454,929 млн грн. При цьому сума пені та 3% річних, навпаки, зросла.
НАК “Нафтогаз України” об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас