Криза в Україні загрожує російській економіці - Fitch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза в Україні загрожує російській економіці - Fitch

Світ
3624
Міжнародне рейтингове агентство Fitch вважає, що українська криза підвищує ризики для російської економіки, в якій вже спостерігається ослаблення, що виявляється в зниженні курсу рубля і у втечі капіталу.
В цілому експерти агентства вважають ситуацію непередбачуваною, однак суверенна кредитоспроможність Росії, на їх думку, є сильною. Рейтингове агентство вважає, що і без того сильний держбаланс Росії характеризується низькими рівнями держборгу і високими міжнародними резервами (близько 490 млрд доларів наприкінці лютого).
Аналітики агентства вважають, що зростаюча інфляція, більш високі відсоткові ставки і потенційна втеча капіталу є основними факторами, що збільшують ризики погіршення ситуації.
Fitch вважає, що закордонні кредитори, можливо, будуть прагнути скорочувати кредитування російського приватного сектора, що матиме негативні економічні наслідки.
При цьому втеча капіталу може прискоритися у разі збільшення загрози економічних і фінансових санкцій.
Експерти вважають, що якщо західні санкції будуть введені, потенційний вплив на зростання і інвестиції може привести до перегляду агентством суверенного рейтингу Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас