Турчинов зупинив проведення референдуму в Криму, Рада ініціює розпуск парламенту Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов зупинив проведення референдуму в Криму, Рада ініціює розпуск парламенту Криму

Кримінал
2165
Голова Верховної Ради України, в.о. глави держави Олександр Турчинов заявляє, що зупинив рішення Верховної Ради Криму про проведення референдуму з питання приєднання Криму до Росії.
“Я зупинив рішення парламенту Криму. Верховна Рада України ініціюватиме розпуск парламенту Автономної Республіки Крим. Ми захистимо недоторканність території України”, – сказав він у телезверненні в четвер увечері.
“Верховна Рада Криму, який повністю контролюється військовими Збройних Сил Російської Федерації, прийняла незаконне рішення про проведення референдуму. Референдуму в Криму з питання: “чи виступаєте ви за входження Криму до складу РФ”?. Це рішення є нелегітимним і нікчемним. Рішення суперечить волі українців і інтересам громадян, які проживають в автономії”, – підкреслив Турчинов.
В.о. глави держави особливо відзначив, що згідно ст. 73 Конституції України, питання щодо територій і кордонів можуть обговорюватися тільки на всеукраїнському референдумі.
“До речі, провести навіть місцевий, кримський, референдум за десять днів неможливо. Тому це не референдум. Це буде фарс, це буде фальш, це буде злочин проти держави, який організували військові Російської Федерації”, – заявив він.
“Ми захистимо недоторканність нашої території. Ми захистимо суверенність нашої країни”, – підкреслив Турчинов.
Він також висловив переконання, що і громадяни України, які проживають на території Криму, будуть всіляко цьому сприяти.
Як повідомлялося, Верховна Рада АРК в четвер прийняла рішення про входження автономії до складу РФ, а також звернулася до президента Російської Федерації і Федеральних Зборів Російської Федерації з пропозицією про початок процедури входження АРК до складу Російської Федерації як суб’єкта РФ.
Крім того, Верховна Рада АРК ухвалила рішення перенести референдум про статус Автономної республіки Крим з 30 на 16 березня.
Головне слідче управління Служби безпеки України почало досудове розслідування, у зв’язку з прийняттям депутатами Верховної Ради Криму про входження автономії до складу Російської Федерації. “Головне слідче управління СБУ почало досудове розслідування. Кваліфікація – ч. 3 ст. 110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України)”, – повідомили в прес-центрі СБУ.
У прес-центрі підкреслили, що кримські депутати прийняли відповідне рішення з порушенням порядку, встановленого Конституцією України, діяли навмисно з метою зміни кордонів території України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас