Я чесний український бізнесмен, і готовий довести Європі свою невинність - Курченко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Я чесний український бізнесмен, і готовий довести Європі свою невинність - Курченко

Фондовий ринок
3462
Голова спостережної ради групи компаній ВЕТЕК виступив із заявою про те, що вважає «непорозумінням» санкції ЄС щодо його активів, а також про готовність сприяти будь-яким розслідуванням, щоб довести невинність. Наводимо текст заяви без купюр:
«Я здивований, що потрапив до списку осіб, щодо яких Європейський Союз застосував обмежувальні заходи. Але ще більш я здивований формулюванням “Особа, яка підлягає розслідуванню за участь у злочинах, пов’язаних з розкраданням державних коштів та їх незаконним виведенням з України”.
Я – чесний український бізнесмен, який завжди інвестував в Україну і саме тут зосереджений практично весь мій бізнес. Належна мені група компаній неодноразово піддавалася перевіркам з боку правоохоронних органів і жодних серйозних порушень виявлено не було.
Думаю, що те, що сталося – це непорозуміння, пов’язане з інформаційною кампанією, розгорнутою проти мене та Групи в ЗМІ конкурентами, стурбованими активним зростанням ГК ВЕТЕК. Більш того, низка політичних сил в Україні намагаються скористатися цим в інтересах своїх спонсорів-олігархів, щоб під прикриттям неспокійної ситуації в країні заволодіти моїми активами. Однак презумпцію невинності ніхто не відміняв – всі звинувачення на мою адресу голослівні і носять виключно провокаційний характер.
Ані на мене, ані на будь-які фірми, до яких я маю відношення, немає жодної кримінальної справи. І я впевнений, що найближчим часом непорозуміння, що виникло, вирішиться.
Зі свого боку я готовий надати всі необхідні документи та всіляко сприяти перевіряючим органам ЄС, щоб довести свою невинність».
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас