Литва про дії Росії в Криму: якщо ми дозволимо це зробити, наступним буде хтось інший — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва про дії Росії в Криму: якщо ми дозволимо це зробити, наступним буде хтось інший

Світ
1395
Європа поки що ніяк не реагує на дії Росії, оскільки не розуміє, що відбувається. Про це перед екстреної зустріччю глав країн Євросоюзу з представниками України повідомила Президент Литви Даля Грібаускайте.
“Європа як і раніше не в змозі зрозуміти, що відбувається… Спочатку європейці повинні зрозуміти, що це серйозно, що йдеться про перекроювання кордонів і якщо ми дозволимо це зробити, наступним буде хтось інший. Тому сьогодні я хочу, щоб мої колеги послухали, що я говорю, бо це наше сусідство, яке стає небезпечним. Мова йде не тільки про Україну, а й про країни Балтії”, – сказала вона.
Водночас литовський лідер зазначила, що Євросоюзу потрібно брати приклад з НАТО, яке оперативно реагує на будь-які дії Росії, що несуть небезпеку.
“Скоро прибуде підтримка з боку НАТО в Балтійське море. НАТО відповідає одразу і швидко. Європі треба спочатку прийти до розуміння того, що Росія сьогодні небезпечна, що Росія сьогодні непередбачувана і йдеться не про страх, а про те, що ми можемо відповісти, ми можемо оперативно реагувати, оскільки зараз я не бачу ніякої оперативної реакції”, – зазначила Грібаускайте, підкресливши, що “саме за президентства Путіна Росія почала так діяти”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас