МВС викрило схему ввезення на територію України і реалізації нафтопродуктів групою компаній Курченка - збиток 600 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС викрило схему ввезення на територію України і реалізації нафтопродуктів групою компаній Курченка - збиток 600 млн

Енергетика
3551
Міністр МВС України Аваков на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що Міністерство внутрішніх справ у результаті проведення слідчо-оперативних заходів викрило, за оцінкою міністерства, злочинну схему ввезення на територію України і реалізації нафтопродуктів групою компаній “Східноєвропейська паливно-енергетична компанія”, яка належить С. Курченку.
“Встановлено, що чотирма компаніями цієї групи (ТОВ “Зовнітрансгаз”, ДП “Петрол”, ПМП “Петрол – ФОРВАРДІНГ” та ПП “Армада-Плюс”) протягом 2012-2013 років ввезено на територію держави нафтопродуктів на суму 25 мільярдів гривень для їх переробки, як давальницької сировини, і наступного “​​реекспорту” за кордон. Фактично продукція була реалізована на території держави без митного оформлення та сплати податків і зборів, від чого бюджет втратив близько 7 мільярдів гривень”, – йдеться в повідомленні.
“З метою прикриття злочинної діяльності було створено кілька фіктивних підприємств, які за підробленими документами реалізовували нафтопродукти на території без сплати податків легальним оптовим постачальникам палива. Відкрито 11 кримінальних проваджень в Автономній Республіці Крим, Київській, Харківській, Одеській, Черкаській, Кіровоградській, Хмельницькій, Луганській, Рівненській областях та місті Києві. Під час обшуків вилучено 13 тисяч тонн нафтопродуктів, бухгалтерські документи та комп’ютерна техніка. Проводиться ревізія залишків на Одеському НПЗ. Крім цього, у місті Києві відкрито кримінальне провадження за фактом нанесення групою компаній “СЕПЕК” збитків НАК “Нафтогаз” на суму 1 мільярд 600 мільйонів гривень”, – зазначив голова МВС.
“В даний час на території держави проводяться слідчі дії, вживаються заходи щодо встановлення шляхів легалізації коштів, отриманих від незаконної реалізації палива”, – повідомив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас