Місцеві бюджети мають на 1% скоротити видатки - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місцеві бюджети мають на 1% скоротити видатки - Мінфін

Казна та Політика
463
Уряд прийняв постанову – наказ місцевим бюджетам переглянути свої витрати. Про це на брифінгу сказав міністр фінансів Олександр Шлапак.
“Ми наполягаємо на тому, щоб місцеві бюджети знайшли близько 2% додаткових доходів і як мінімум на 1% скоротили свої витрати. До кінця цього місяця вони повинні відзвітувати, яким чином їм вдалося це зробити”, – сказав О.Шлапак.
Він додав, що під час засідання уряду наводив приклади, коли при заборгованості з виплати зарплати, оплати за енергоносії та комунальні послуги, місцеві бюджети виплачують досить значні суми на капітальні видатки та інші не першочергові видатки.
“Прийнята постанова забороняє це робити. І ми надаємо місцевим бюджетам конкретну рекомендацію, а казначейству – не пропускати витрати, інші не першочергові виплати, якщо є заборгованість з оплати праці, за енергоносії та комунальні послуги”, – резюмував О.Шлапак.
Він звернувся з проханням до місцевих адміністрацій не допускати збільшення штатної чисельності і не заповнювати вакантні посади, які можуть піти під скорочення.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас