Україна може розраховувати на Брюссель у питанні поставок газу - президент Єврокомісії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може розраховувати на Брюссель у питанні поставок газу - президент Єврокомісії

Енергетика
385
Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу дає зрозуміти, що Київ може розраховувати на Брюссель у питанні поставок газу.
“Є низка заходів, за допомогою яких ЄК підтримуватиме Україну. Так, у сфері енергетики ми розглядаємо, що в короткостроковій перспективі реверсні поставки газу будуть працювати через транспортну мережу в повному обсязі”, – сказав він на прес-конференції за результатами засідання ЄК, яке пройшло в Брюсселі в середу, 5 березня.
Раніше повідомлялося, що німецька компанія RWE буде поставляти газ в Україну в рамках підписаної угоди з НАК Нафтогаз України у разі скорочення обсягу постачань в країну з Росії, повідомив головний фінансовий директор RWE Бернхард Гюнтер.
Раніше у вівторок, 4 березня, голова російського газового холдингу Олексій Міллер на зустрічі з прем’єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим повідомив, що Газпром з квітня 2014 скасовує пільги на поставку газу Україні. Міллер зазначив, що українські партнери не виконують домовленостей, які були досягнуті під час підписання доповнення до контракту про надання знижки. Прострочена заборгованість України за постачання російського газу становить 1,529 мільярда доларів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас