У лютому обсяг торгів українськими акціями на Варшавській біржі збільшився на 75% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У лютому обсяг торгів українськими акціями на Варшавській біржі збільшився на 75%

Фондовий ринок
333
За даними Варшавської біржі, за лютий обсяг торгів акціями українських компаній виріс на 75% – до $93 млн.
При цьому більше половини обсягу угод минулого місяця припали на акції найбільшої української компанії на польському фондовому ринку, що входить до “блакитних фішок”, Kernel. Обсяг торгів паперами цієї компанії в лютому проти аналогічного минулорічного періоду збільшився на 17%.
Найчастіше інвестори також купували і продавали папери компаній Agroton (на 16,7 млн дол), Сoal Energy (на 10 млн дол), а також папери Astarta (5,1 млн дол) і IMC (4,2 млн дол.), що перетворилися на спекулятивні.
Найбільше порівняно з лютим минулого року збільшилися обсяги торгів акціями Agroton і Сoal Energy – близько в 40 і 30 разів, відповідно.
Найменш ліквідними виявилися папери KDM Shipping, обсяг торгів за якими становив всього 35 тис. дол, що на 76% менше, ніж роком раніше.
Крім цієї компанії, впали також обсяги торгів акціями Milkiland – на 77%, до близько 0,5 млн дол.
Обсяг торгів акціями на всій Варшавській біржі, де котируються папери близько 450 компаній, минулого місяця в річному вираженні виріс на 12% – до близько 6 млрд дол.
Нагадаємо, на Варшавській біржі котируються папери 13 компаній з України, дві з яких на альтернативному майданчику для менших емітентів – NewConnect. Решта входять в створений в травні 2011 року індекс WIG Ukraine.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас