Створення дорожнього фонду дозволить швидше відремонтувати українські дороги - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створення дорожнього фонду дозволить швидше відремонтувати українські дороги - експерт

Казна та Політика
984
Дорожнє господарство України вимагає оперативних законодавчих змін, які могли б поліпшити ситуацію з фінансуванням галузі. Про це заявив завідувач кафедрою будівництва та експлуатації доріг Харківського національного автомобільно-дорожнього університету Валерій Жданюк.
“Те, що зараз, з ініціативи “Укравтодору” в парламент подано законопроект про створення Дорожнього фонду, є справді важливим кроком для реанімування автодорожньої галузі”, – вважає доктор технічних наук Валерій Жданюк.
“Дорожній фонд, який мав би власні рахунки в держбанках, а тому не залежав би від довгих і складних процедур в Держказначействі, допоміг би акумулювати цільові кошти, які повинні бути вкладені саме в дороги. Зараз же вони надходять до Спеціального фонду держбюджету, а потім можуть використовуватися не за призначенням”, – заявив експерт.
Валерій Жданюк також зазначив, що незважаючи на складну ситуацію в країні, парламенту не слід було б відтягувати розгляд законопроекту, який вже пройшов перше читання і зараз знаходиться в комітетах. Вчений також порекомендував уряду бути дуже зваженими у прийнятті кадрових рішень.
“Політика – політикою, але професіоналізм – передусім”, – підсумував В.Жданюк.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас