На будівництво Керченського моста буде потрібно $1,4 млрд і мінімум 3,5 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На будівництво Керченського моста буде потрібно $1,4 млрд і мінімум 3,5 роки

Казна та Політика
2701
На будівництво моста через Керченську протоку буде потрібно мінімум 3,5 роки, інвестиції в будівництво оцінюються мінімум в 50 млрд рублів ($1,4 млрд), повідомив міністр транспорту РФ Максим Соколов.
“Ми у відповідності з “дорожньою картою” і дорученнями президента плануємо цього року завершити техніко-економічне обґрунтування”, – заявив Соколов журналістам у середу.
За підсумками цієї роботи, сказав він, почнеться проектування за рахунок або позабюджетних джерел, або бюджету, з коригуванням держпрограми.
“Але в будь-якому випадку ті варіанти, а їх сьогодні основних 4-5, будівництва мостового переходу навіть без залізничної складової передбачають істотні фінансові ресурси, мінімум 50 млрд рублів”, – сказав Соколов, додавши, що залізнична складова збільшить цю цифру.
Він додав, що з урахуванням часу на проектування термін будівництва таких об’єктів становить близько 40 місяців. “Хоча, звичайно, ми показали ударні темпи будівництва моста на острів Російський через Босфорську протоку, але тут міст не менш складний”, – сказав Соколов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас