СБУ відкрила 11 справ через посягання на цілісність України і захоплення влади в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ відкрила 11 справ через посягання на цілісність України і захоплення влади в Криму

Кримінал
773
Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє про відкриття службою 11 кримінальних проваджень за фактами посягання на територіальну цілісність України і захоплення влади в Криму.
СБУ станом на сьогодні порушено 11 кримінальних справ виключно в рамках компетенції Служби безпеки за новим Кримінальним процесуальним кодексом. Зареєстровані кримінальні провадження за ст.109 і ст.110. В основному вони стосуються посягання на територіальну цілісність і захоплення влади. Як ви розумієте, в основному мова йде про захоплення напіввійськовим або військовим способом влади в Автономній Республіці Крим та деяких інших областях держави”, – сказав він на брифінгу у вівторок.
Наливайченко також повідомив про закриття всіх 10 кримінальних проваджень, які стосувалися учасників масових акцій протесту в Україні.
“Всі 10 кримінальних справ… станом на сьогодні закриті”, – сказав він.
Голова СБУ також звернувся до Росії з проханням вивести війська з території України.
“Ми разом з усіма українським народом просимо керівництво Російської Федерації: виведіть війська з території нашої країни, – заявив Наливайченко. – Ми дуже просили б, щоб дійсно завершилися військові навчання разом з агресією, разом з блокуванням військових частин… Але станом на сьогодні блокування триває”.
Голова СБУ нагадав, що Рада безпеки ООН також звернулася до РФ з аналогічним проханням.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас