Названо регіони, де найкраще і найгірше ремонтують дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо регіони, де найкраще і найгірше ремонтують дороги

Казна та Політика
3556
У поточному році дорожні підприємства та організації вже ліквідували “ямковість” на понад 360 тис. кв. м. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури з посиланням на заяву голови Державного агентства автомобільних доріг України (“Укравтодор”) Євгена Прусенко.
Він зазначив, що дорожні підприємства та організації в регіонах повинні максимально використовувати всі наявні ресурси для того, щоб найближчим часом провести аварійні ремонтні роботи на якомога більшій площі автомобільних доріг, уражених вибоїнами. За його словами, регулярне обстеження автомобільних доріг загального користування виявляє все нові дефекти і деформації.
Також Прусенко зазначив, що найбільш ефективно в цьому напрямку працюють дорожники Одеської, Львівської та Миколаївської областей, де за два перші місяці поточного року було ліквідовано вибоїни на площах 34, 32 і 22 тис. кв. м відповідно. Незадовільною він назвав роботу шляховиків у Чернівецькій та Сумській областях, де за цей же період було відремонтовано лише 1,1 і 3 тис. кв. м.
За даними облавтодорів, на сьогодні в запасі державних дорожніх підприємств та організацій є достатня кількість матеріальних ресурсів для ліквідації “ямковості” на майже 120 тис. кв. м. доріг. Обсяги наявного бітуму становлять близько 750 тонн, а інертних матеріалів – майже 67 тис. куб. м.
“Цієї кількості складових достатньо для приготування понад 12,5 тис. тонн гарячого асфальтобетону, якого вистачить для усунення дефектів на площі понад 100 тис. кв. м. До того ж залишків раніше заготовлених холодних асфальтобетонних сумішей, а саме – 1,5 тис. тонн, вистачить на проведення робіт ще на 13-15 тис. кв. м.”, – підкреслив Прусенко, додавши, що в кінцевому підсумку у кожного регіону є додаткові резерви в’яжучих матеріалів, які в умовах обмеженого фінансування доцільно спрямувати на проведення аварійних робіт.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас