У Держдумі РФ вже зареєстровано проект для приєднання Криму (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держдумі РФ вже зареєстровано проект для приєднання Криму (ФОТО)

Світ
5741
У Держдумі Росії зареєстрований законопроект про анексію Криму. Його зареєстрували 16 депутатів Держдуми ще 28 лютого. Законопроектом пропонується:
“За неможливості укладення міжнародного договору у зв’язку з відсутністю в іноземній державі ефективної суверенної державної влади, зобов’язаної захищати своїх громадян, дотримуватися їх права і свободи, що забезпечує фактичне постійне і мирне здійснення держфункцій, прийняття до РФ в якості нового суб’єкта частини іноземної держави”.
Законом пропонується “прийняття” суб’єкта “за результатами референдуму, проведеного відповідно до законодавства іноземної держави на території даної частини іноземної держави, якщо питання про її приєднання до Російської Федерації отримало схвалення, або за зверненням органів державної влади даної частини іноземної держави”.
“У разі прийняття до РФ в якості нового суб’єкта частини іноземної держави цьому суб’єкту надається статус республіки, краю, області, автономної області або автономного округу відповідно до зазначеного в пункті 2 цієї статті міжнародним договором, а при його відсутності – у відповідності з федеральним конституційним законом про прийняття до Російської Федерації нового суб’єкта”, – сказано в законопроекті. При цьому, у пояснювальній записці відкрито згадується Крим.
Як відомо, в українському законодавстві немає поняття проведення “місцевого референдуму”, є тільки “всеукраїнський”.
Підконтрольний Росії самопроголошений уряд Криму заявляв, що не збирається переходити до складу Росії, а лише наполягає на розширенні автономії.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас