Яценюк пригрозив Росії міжнародними судами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк пригрозив Росії міжнародними судами

Казна та Політика
833
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк пригрозив Росії міжнародними судами за те, що сьогодні відбувається в Криму. Про це Яценюк заявив сьогодні, 3 березня 2014 р., на прес-конференції за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ Великобританії Вільямом Хейгом, повідомила прес-служба “Батьківщини”.
“Ніяких підстав для застосування сили проти мирних громадян і для введення російського військового контингенту не було, немає і не буде. За ці дії потрібно буде заплатити ціну”, – заявив Яценюк.
Він підкреслив, що Україна – єдина держава, і те, що відбувається в Криму, є порушенням всіх міжнародних правил і стандартів”.
“Ми усвідомлюємо, що Російська Федерація має свої інтереси, але ми звертаємося до Росії: ви не маєте права, переслідуючи свої інтереси, порушувати наші”, – підкреслив Яценюк.
“Те, що сьогодні відбувається в Криму, коли самопроголошена незаконна влада намагається націоналізувати українську державну власність і намагається роззброїти українські Збройні сили – за все треба буде нести відповідальність в українських і міжнародних судах”, – підкреслив він.
Яценюк також повідомив, що під час зустрічі з міністром закордонних справ Великобританії обговорювалося питання допомоги Сполученого Королівства в пошуку вкрадених колишньою владою активів.
“Великобританія буде допомагати нам фахівцями для того, щоб органи прокуратури, правоохоронна система, органи безпеки невідкладно знайшли всі активи, які колишня влада вкрала у народу України”, – заявив прем’єр-міністр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас