Банк Росії витратив сьогодні на порятунок рубля $10 млрд. Що буде завтра? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Росії витратив сьогодні на порятунок рубля $10 млрд. Що буде завтра?

Валюта
5053
Банк Росії під час валютних інтервенцій 3 березня міг продати 7-10 мільярдів доларів. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на валютних трейдерів. Reuters повідомляє також з посиланням на учасників ринку, що без інтервенцій долар міг подорожчати до 37,5 рубля і більше.
3 березня ЦБ підвищив ключову ставку одразу на 1,5 відсоткового пункту до семи відсотків, щоб уникнути сплеску інфляції через ослаблення рубля. На торгах в понеділок курс долара сягав 37 рублів, перевищивши рекорд 2009 року – 36,7295 рубля, а курс євро підвищувався до 52,1 рубля.
У зв’язку з підвищенням ставки в інвесторів виникли побоювання щодо уповільнення економічного зростання. Заступник голови Мінекономрозвитку Андрій Клепач відмовився коментувати вплив зміни ставки на зростання економіки. За його словами, поки що не час обговорювати, який ефект рішення ЦБ зробить на динаміку ВВП.
3 березня на Московській біржі знизився не тільки курс рубля, а й котирування російських акцій. Провідні індикатори майданчика впали в середньому на десять відсотків. Значно подешевшали в тому числі цінні папери російських компаній за кордоном. Зокрема, американські депозитарні розписки Сбербанку в Лондоні впали на 18 відсотків.
Котирування російських компаній і курс рубля впали на тлі побоювань з приводу економічних наслідків можливої ​​військової операції в Криму. 1 березня Рада Федерації на прохання президента РФ Володимира Путіна схвалила введення військ на територію України.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас