Основної шкоди в разі подальшого загострення ситуації в Україні буде завдано російським єврооблігаціям та облігаціям федеральної позики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Основної шкоди в разі подальшого загострення ситуації в Україні буде завдано російським єврооблігаціям та облігаціям федеральної позики

Фондовий ринок
1927
Основної шкоди в разі подальшого загострення ситуації в Україні буде завдано російським єврооблігаціям та облігаціям федеральної позики, а кредитно-дефолтні свопи виростуть, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на експертів Bank of America Merrill Lynch.
На думку експертів, захист рубля з боку Банку Росії може викликати дефіцит ліквідності, що особливо негативно позначиться на короткострокових облігаціях. Однак падіння російського фондового ринку на 8-10% в понеділок і ослаблення рубля до рекордних мінімумів до долара і євро призвело до зростання прибутковості і довгострокових облігацій. Так, прибутковість ОФЗ-26207-ПД з погашенням 7 лютого 2027 року під час торгів збільшувалася майже до 9%, що є максимальним значенням з початку червня 2012 року.
Крім того, аналітики інвестиційного банку вважають, що від кризи в Україні постраждають боргові ринки і валюти сусідніх держав. Так, на думку аналітика BofA Merrill Lynch Арко Сена, тиск може чинитися на угорську і польську економіку.
Ситуація в Україні може бути нормалізована шляхом переговорів, а Україна отримає міжнародну фінансову допомогу, вважають експерти банку.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас