Багаті ньюйоркці залишають місто через соціальну політику нового мера Білла де Блазіо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Багаті ньюйоркці залишають місто через соціальну політику нового мера Білла де Блазіо

Особисті фінанси
1308
Соціальна політика, що проводиться новим мером Нью-Йорка Біллом де Блазіо, подобається далеко не всім жителям найбільшого американського мегаполісу. Як повідомила в неділю газета New York Post, багато заможних людей настільки незадоволені нею, що навіть вирішують виїхати з міста.
“З часу перемоги де Блазіо на виборах мера в листопаді минулого року нью-йоркці витратили близько 1 млрд доларів на купівлю житлової нерухомості у Флориді. У цьому штаті податки як мінімум на 12% нижче, ніж у Нью-Йорку: там немає прибуткового податку і податку на спадок”, – зазначає видання.
Серед своїх пріоритетів на майбутній термін демократ де Блазіо, який користується великою підтримкою серед афроамериканців і іспаномовного населення, назвав зниження рівня соціальної нерівності, поліпшення шкільної освіти та будівництво доступного житла. Для досягнення цих цілей політик пропонує підняти податки на сім’ї з річним доходом більше 500 тис. доларів.
На думку видання, де Блазіо не розуміє, що його політика “проти багатих” негативно відіб’ється на бюджеті міста. “Як відзначав колишній градоначальник Майкл Блумберг, на 5 тис. найбагатших сімей припадає близько 30% зібраних податків. Від’їзд з Нью-Йорка навіть декількох мільйонерів завдасть серйозного удару по міському бюджету”, – вказує газета.
New York Post також нагадує, що заможні люди активно займаються благодійністю, спонсоруючи музеї, театри та університети. Так, близько половини оборотного фонду знаменитої “Метрополітен-опери” припадає на пожертвування, які торік становили 143 млн доларів.
За статистикою, в Нью-Йорку більше 440 тис. мільйонерів. Водночас 21% населення живе за межею бідності.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас