Органи юстиції стануть народними і відстоюватимуть інтереси пересічних громадян - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Органи юстиції стануть народними і відстоюватимуть інтереси пересічних громадян - міністр

Казна та Політика
767
Новий міністр юстиції Павло Петренко змінить графік прийому громадян, який існував у Міністерстві, і проводитиме прийом раз на два тижні, а не один раз на місяць, як було раніше.
Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.
Відповідне доручення переглянути графік прийому громадян, затверджений попереднім міністром, отримали відповідні служби Міністерства.
За результатами першого прийому громадян Павло Петренко повідомив, що більшість питань людей стосувалися проблем з реєстрацією прав на нерухоме майно та оформлення спадщини, а також поліпшення житлово-комунальних умов.
Прикладом ставлення чиновників Міністерства до громадян є випадок 72-річного киянина Анатолія Синіцина, який вже кілька років безуспішно намагається оформити земельну ділянку, яка залишилася йому у спадок від померлої дружини. Чиновники вимагали у чоловіка надати довідку про присвоєння кадастрового номера дільниці на ім’я дружини, незважаючи на те, що за її життя він так і не був присвоєний.
«Склалося таке враження, що інших невідкладних завдань, окрім як фактично безпідставно судитися з громадянином похилого віку, у органів юстиції не було. Тому зараз наше основне завдання – змінити стиль роботи органів юстиції, щоб вони нарешті стали народними і відстоювали інтереси пересічних громадян», – повідомив Павло Петренко.
Департаменту нотаріату та банкрутства було доручено невідкладно вирішити всі порушені проблеми.
Як повідомив міністр, станом вже на сьогодні багаторічну проблему, яка виявилася досить нескладною, Анатолія Синіцина та інших громадян вдалося вирішити. Люди отримали свідоцтва на право спадщини, яких домагалися кілька років.
Як обіцяє Павло Петренко, після нормалізації роботи Міністерства юстиції кількість прийому громадян збільшуватиметься.
За словами міністра, він прагне кардинально змінити стиль роботи Міністерства, яке має бути прозорим і відкритим. Однією з ідей, як провести такі зміни, є дні відкритих дверей для журналістів. Крім того, до роботи міністерства будуть залучені нові люди, які замінять чиновників, що потрапили під люстрацію. Оновлення планується провести за рахунок юристів та адвокатів, які на волонтерських засадах допомагали під час Майдану захистити права потерпілих і потребують допомоги активістів та журналістів.
«Потрібно визнати, що склад Мін’юсту формувався непрозоро. Тому потрібно провести перевірки та залучити професіоналів, які довели свою відданість справі та професіоналізм під час недавніх подій», – вважає Павло Петренко.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас