МВС: те, що відбувається з аеропортами в Криму - збройне вторгнення і окупація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС: те, що відбувається з аеропортами в Криму - збройне вторгнення і окупація

Казна та Політика
3198
Голова МВС України Арсен Аваков розцінює ситуацію з блокуванням аеропортів у Криму як “збройне вторгнення і окупацію”. Про це він написав на своїй сторінці в “Фейсбуці”.
“Те, що відбувається, оцінюю, як збройне вторгнення і окупацію. В порушення всіх міжнародних договорів і норм. Це пряма провокація збройного кровопролиття на території суверенної держави”, – написав Аваков.
“Це вже не компетенція МВС. Це компетенція РНБО. Поки ще немає прямого збройного зіткнення, повинні говорити дипломати”, – вважає керівник МВС.
Міністр зазначив, що Внутрішні війська і МВС України посилили наряди в районі аеропорту, однак напруга наростає. “Протистояти регулярним військовим силам органи правопорядку не зможуть”, – підкреслив він.
Аваков змалював ситуацію з аеропортом “Бельбек” у Севастополі та аеропортом “Сімферополь”.
“Аеропорт Бельбек. Заблоковано військовими підрозділами флоту РФ. Усередині аеропорту знаходяться військові та прикордонники України. Зовні – військові в камуфляжі і з зброєю без розпізнавальних знаків, але не приховують своєї приналежності. Аеропорт не працює. На зовнішньому периметрі пости МВС України. Озброєного зіткнення поки що немає”, – пише міністр.
Щодо аеропорту “Сімферополь”, за інформацією міністра, ситуація така. “Близько 12 ночі група в цивільному, близько 100 осіб, що назвалася козацькою сотнею, подолавши огорожу на територію аеропорту, вийшла на поле аеродрому. Силами внутрішніх військ і міліції ці люди були відтіснені спочатку до будівлі аеропорту, а потім і зовсім за територію. Зброя не застосовувалося. Район аеропорту був залишений “козаками” близько години ночі – занурилися на тентовані КамАЗи і поїхали. близько 1:30 ночі до будівлі аеропорту прибули на кількох вантажівках 119 військових з автоматичною зброєю в камуфляжі без розпізнавальних знаків.
Увійшли в будівлю аеропорту, розмістилися в приміщенні ресторану. Не приховують своєї приналежності до збройних сил Російської Федерації. На зауваження українських співробітників МВС: “Ви військові і не маєте право тут перебувати”, відповідають коротко – не маємо інструкцій вести з вами переговори. Ситуація статична, зброя з обох сторін не застосовувалося. Російські військові статично спостерігають за роботою аеропорту, прямо не втручаючись”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас