У Криму "обкатується" варіант російського керівництва України - офіційна заява Меджліса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму "обкатується" варіант російського керівництва України - офіційна заява Меджліса

Казна та Політика
3353
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає події, пов’язані із захопленням будівлі кримського парламенту та уряду, відпрацюванням сценарію російського управління Україною.
Про це він заявив в четвер в прямому ефірі телеканалу ATR.
“Сьогодні Крим став експериментальним майданчиком, де обкатується той варіант російського керівництва, яким має стати Україна. Цим майданчиком міг стати Харків. Він мав усі шанси, але став Крим. І це наше спільне нещастя”, – заявив Чубаров.
“Вдвічі сумно те, що кримські політики стали провідниками цього експерименту і провідниками на ниві сепаратизму, який несе суспільству просто страшні виклики та загрози. Я передбачаю, що протягом деякого часу (і це будуть місяці) Крим буде відчувати дуже велику турбулентність”, – додав голова Меджлісу.
Говорячи про те, як повинна діяти Україна, він зазначив: “Є Будапештський меморандум, є гаранти української державності”.
Нагадаємо, вранці 27 лютого в Сімферополі невідомі захопили парламент і уряд автономії і встановили на будівлях російські прапори. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею “теракт”.
Депутати ВР Криму призначили на 25 травня проведення референдуму про статус Криму, а також відправили у відставку уряд автономії, очолюваний Анатолієм Могильовим.
Новим прем’єром Криму обрали лідера партії “Русского единства” Сергія Аксьонова. Постійним представником президента в АРК став Сергій Куніцин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас