Європарламент закликав Україну захистити російську мову і провести вибори ВР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент закликав Україну захистити російську мову і провести вибори ВР

Казна та Політика
1236
Європейський парламент закликав організувати позачергові вибори до Верховної Ради якнайшвидше після президентських і не пізніше кінця 2014 року.
Про це йдеться в резолюції ЄП по Україні, схваленій більшістю депутатів в останній день пленарної сесії.
“(Європарламент) вважає, що парламентські вибори мають бути організовані якнайшвидше після президентських виборів і до кінця року”, – сказано в резолюції.
Також Європарламент підкреслив необхідність забезпечення вільних і справедливих президентських виборів. У зв’язку з цим Європарламент настійно рекомендує Верховній Раді прийняти необхідне законодавство про вибори відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії, в тому числі новий закон про фінансування політичних партій, передає “РБК-Україна”.
Крім того, як повідомляє ІТАР-ТАСС, в резолюції міститься заклик до Верховної ради і нового уряду дотримуватися права меншин, в тому числі в мовній області.
Парламентарії закликали “всі сторони конфлікту і треті країни поважати і підтримувати єдність і територіальну цілісність України”. “Всі українські політичні сили і залучені в процес міжнародні суб’єкти повинні спільно працювати на благо територіальної цілісності та національної єдності України, приймаючи до уваги культурну і лінгвістичну складову країни та її історії”, – наголошується в документі.
Депутати звернулися до Верховної Ради із закликом “дотримуватися права меншин і використання російської та інших мов меншин”. “Нове законодавство України має бути прийнято відповідно до зобов’язань країни перед Європейською хартією регіональних мов”, – підкреслюється в резолюції.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас