Український фрегат "Гетьман Сагайдачний" завершив участь в операції "Аталанта" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український фрегат "Гетьман Сагайдачний" завершив участь в операції "Аталанта"

Казна та Політика
754
Український фрегат “Гетьман Сагайдачний” завершив участь в операції Європейського Союзу “Аталанта”.
Національний контингент у складі екіпажу фрегата Військово-морських Сил Збройних Сил України “Гетьман Сагайдачний”, підрозділи спеціального призначення (досмотрової команди) і вертолітного загону, провівши останнє, четверте патрулювання в районі Аденської затоки, завершив свою участь в операції Європейського Союзу з протидії піратству на морі “EU Navfor Atalanta” (“Аталанта”).
!http://podrobnosti.ua/upload/assets/images/4157-6-1(1).jpg!
Як повідомляє прес-центр Командування Військово-морських сил ЗС України, в середу, 26 лютого, український фрегат увійшов в Суецький канал і почав рух курсом на Середземне море.
У зв’язку із завершенням терміну ротації фрегата ВМС ЗС України “Гетьман Сагайдачний” в операції Європейського Союзу “Аталанта”, на адресу командира національного контингенту контр-адмірала Андрія Тарасова і командира корабля капітана 2 рангу Романа П’ятницького надійшов лист-подяка від командувача силами операції контр-адмірала ВМС Франції Ерве Блежена.
Український фрегат "Гетьман Сагайдачний" завершив участь в операції "Аталанта"
Український національний контингент в період з 3 січня по 26 лютого 2014 року в складі багатонаціонального корабельного з’єднання запобігав і протидіяв проявам піратства, захищав цивільні судна, що виконують завдання в рамках Всесвітньої продовольчої програми.
Під час участі в операції, корабель 30 діб провів у морі безпосередньо на патрулюванні в районах, небезпечних від піратів. Щодня через ці райони проходило близько 50 цивільних суден. Досмотровою командою контингенту проведено 7 дружніх підходів до місцевим рибалок, проведений огляд 4 суден, які викликали підозри в піратській діяльності.
Український фрегат "Гетьман Сагайдачний" завершив участь в операції "Аталанта"
Екіпажем вертольота Ка-27 за період участі в операції виконано близько 50 польотів з метою ведення повітряних розвідок надводної обстановки. Рішучими діями екіпажу вертольота Ка-27 були зупинені 2 швидкісні човни, що не відповідали на запити корабля і продовжували свій рух. Вертолітний загін також забезпечив перельоти особового складу між кораблями в морі, при цьому були здійснені зліт-посадки на іноземний корабель.
8 жовтня 2013 року Верховна Рада України прийняла Закон України “Про схвалення рішення президента України про направлення національного контингенту для участі України в операції НАТО з протидії піратству на морі “Океанський Щит” і в операції Європейського Союзу “Аталанта”. Законом було передбачено спрямувати національний контингент загальною чисельністю до 250 військовослужбовців для участі України в операції “Океанський Щит” на період до 3 січня 2014 року, а також для участі України в операції Європейського Союзу “Аталанта”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас