Ціна на соціальні сорти хліба підвищуватися не буде - обіцяння Мінагрополітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на соціальні сорти хліба підвищуватися не буде - обіцяння Мінагрополітики

Аграрний ринок
145
Аграрний фонд з початку року реалізував на хлібопекарні 5,3 тис. тонн борошна, що дозволяє тримати ціну на соціальні сорти хліба стабільною. Про це повідомив в.о. міністра аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.
“Щоб ​​українці і надалі могли купувати соціальні сорти хліба за доступною ціною, Аграрний фонд став ще більш інтенсивно постачати борошно на вітчизняні хлібопекарські підприємства. Тільки за останній день фонд реалізував близько 500 тонн борошна. При цьому слід зазначити, що кілька областей стали значно активніше подавати заявки на закупівлю борошна у державного оператора.
Зокрема, потреба пекарів у борошні збільшилася в Івано-Франківській, Луганській, Полтавській і Черкаській областях. І Аграрний фонд забезпечує її в повному обсязі”, – зазначив М.Присяжнюк.
За словами чиновника, в цілому з початку 2014 року Аграрний фонд реалізував 5,3 тисячі тонн борошна. При цьому угоди на реалізацію борошна фондом укладені з 212 хлібопекарськими підприємствами.
“Реалізація борошна відбувається за фіксованими цінами. Це дозволяє утримувати вартість соціальних сортів хліба на стабільному рівні. Обсяги ж поставок борошна в 2014 році за заявками обласних державних адміністрацій становлять приблизно 82 тисячі тонн щомісяця. Виготовляється ця мука із зерна інтервенційних запасів на переробних підприємствах в 20 областях”, – сказав він.
У відомстві нагадали, щоб сільгоспвиробники отримали необхідні оборотні кошти, Аграрний фонд продовжує здійснювати форвардні закупівлі зерна. На сьогодні аграріями вже заявлено до реалізації 415 тисяч тонн зерна. І в рамках укладених угод Аграрний фонд перерахував виробникам за зерно 322 млн гривень авансових платежів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас