Правління і спостережну раду НБУ також потрібно повністю змінити, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правління і спостережну раду НБУ також потрібно повністю змінити, - експерт

Казна та Політика
830
Нацбанку зараз треба повернутись до виконання своїх головних завдань і дати про це чіткий сигнал на ринку. Про це в коментарі Finance.ua заявив голова Комітету економістів України Андрій Новак.
“Нацбанк повинен повернутися до виконання своїх трьох основних функцій – це забезпечення стабільності національної грошової одиниці, зниження вартості кредитних ресурсів, забезпечення надійності банківської системи. Нацбанку треба дати сигнал на ринок, що він починає знову виконувати свої основні функції”, – вважає експерт.
Перші кроки, які треба зараз зробити НБУ – добитись валютного кредиту для України, підготувати графік додаткової емісії під реальні проекти чи окремих крупних промислових та аграрних виробників, і повністю переглянути підхід до свого напрямку в економічній політиці.
На думку Новака, окрім зміни голови установи, логічною була б і повна зміна правління і спостережної ради Національного банку. “Попереднє правління і спостережна рада разом з урядом частково також довела нас до цієї економічної ситуації, яка зараз є. В тому числі і до значної девальвації гривні”, – зауважив він.
Більше про зміну керівництва Національного банку України читайте в статті “Новий голова НБУ – це тимчасовий компроміс чи реальний “вітер змін”?
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас