Airbus оштрафує Німеччину майже на мільярд євро за відмову від винищувачів Typhoon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus оштрафує Німеччину майже на мільярд євро за відмову від винищувачів Typhoon

Фондовий ринок
885
Європейський авіабудівний концерн Airbus має намір вимагати від уряду Німеччини компенсації в розмірі 800-900 мільйонів євро за відмову від купівлі заключної партії винищувачів Typhoon, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на газету Handelsblatt. Міністерство оборони Німеччини офіційно не підтвердив санкції, що загрожують йому.
Про те, що міністерство оборони Німеччини відмовилося від купівлі останньої партії з 37 винищувачів Typhoon траншу 3B, наприкінці лютого 2014 року оголосив заступник міністра оборони Штефан Беемельманс. Причиною відмови від літаків стало скорочення оборонних витрат країни. Твердий контракт на постачання літаків підписаний не був, проте базова домовленість про це була досягнута.
Спочатку міністерство оборони Німеччини планувало прийняти на озброєння 180 винищувачів Typhoon, з яких отримало вже 107 машин. Військове відомство також очікує поставки ще 36 літаків такого типу. Їх виробництвом займається європейський консорціум Eurofighter, майже половина акцій якого контролюється концерном Airbus.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас