Банк Росії прирівняв біткоїни до фінансової піраміди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Росії прирівняв біткоїни до фінансової піраміди

Валюта
672
Для Банку Росії очевидна аналогія між біткоїнами і фінансовими пірамідами. Про це заявив голова департаменту національної платіжної системи ЦБ Тимур Батиров.
За його словами, знайдуться люди, готові розлучитися з грошима в розрахунку на легкий прибуток, і куплять біткоїни. «Але будуть і ті люди, які оплатять цю прибуток», – пояснив Батиров.
Заступник голови департаменту Андрій Шамраєв, в свою чергу, зазначив, що біткоїни не можна вважати цінним папером. Про це повідомляє «Інтерфакс». Представник ЦБ відзначив, що за акціями, облігаціями та іншими паперами стоять активи, тоді як біткоїн забезпечений тільки часом, витраченим на його «здобич».
Банк Росії вперше позначив свою позицію щодо біткоїна наприкінці січня цього року. Регулятор застеріг громадян РФ від використання криптовалюти і прирівняв біткоїни до грошових суррогатів. Також Банк Росії повідомив, що розглядатиме операції з криптовалютою як потенційно сумнівні транзакції відповідно до законодавства про протидію відмиванню коштів та фінансуванню тероризму.
Згодом Генпрокуратура відзвітувала про розробку спільного з ЦП, поліцією і ФСБ плану щодо запобігання правопорушень, пов’язаних з використанням криптовалют, в тому числі біткоїнів.
Біткоїни – децентралізована криптовалюта, що отримала високу популярність на тлі зростання вартості. Максимального значення – більше 1,2 тисячі доларів – курс біткоїна сягав на біржі MtGox торік. 20 лютого інвестори Тайлер і Кемерон Вінклвосси запустили індекс біткоїна, в якому враховуються котирування з основних бірж. Станом на 24 лютого курс криптовалюти становить 570 доларів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас