Українці встановили історичний рекорд із зняття грошей в банкоматах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці встановили історичний рекорд із зняття грошей в банкоматах

Фінтех і Картки
3014
20 лютого в Україні був встановлений історичний рекорд зняття грошей в банкоматах. За словами голови правління Українського процесингового центру Антон Романчук, в четвер обсяги зняття готівки були більшими, ніж 31 грудня, коли був зафіксований попередній рекордний показник.
“Динаміка була вища, ніж на Новий рік, коли був попередній пік, який був піком історичним”, – сказав Романчук. Водночас він не озвучив, скільки ж саме грошей було знято.
З його слів, така активність населення і стала однією з причин, з яких частина банкоматів перестали працювати. “Банки намагаються заряджати банкомати максимально швидко і максимально можливо. Але потрібно розуміти, що це у них не завжди виходить, потрібно організувати інкасацію, потрібно знайти готівку. У банку немає ніякого інтересу, щоб банкомати були порожніми”, – заявив Романчук.
За його словами, на сьогоднішній ранок показник працюючих банкоматів становив 86%, що не так погано: під час торішнього березневого снігопаду ситуація була гіршою.
Романчук додав, що труднощі з безготівковими розрахунками теж пов’язані з великим обсягом операцій. “Для розрахунку в торгових мережах банки не будуть блокувати операції, вони з цього отримують дохід. А люди одразу інтерпретували це, як “банки блокують”, – сказав він.
Експерт зазначив, що з сьогоднішнього дня ситуація почала заспокоюватися: обсяги транзакцій спадають, а зняття готівки відбувається не так активно.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас