Готового документа, щоб вирішити ситуацію в Україні немає - Польща — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готового документа, щоб вирішити ситуацію в Україні немає - Польща

Казна та Політика
1029
Уряд Польщі повідомляє, що поки що готового тексту угоди з українського врегулювання немає.
“Поки що ми говоримо про переговори, а не про готовий документ”, – повідомила в ефірі польського телебачення прес-секретар уряду Польщі Малгожата Кідава-Блоньська.
Вона зазначила, що влада України вже неодноразово обманювала протестуючих, і вони їй не довіряють. Тому, на її думку, “головне, щоб про можливу угоду дізналися присутні на Майдані, і щоб вона сприяла припиненню кровопролиття”.
“Найбільша проблема полягає в тому, щоб переконати Майдан в тому, що якщо угода буде підписана, то вона буде дотримана”, – додала Кідава-Блоньська.
Раніше канцелярія президента України Віктора Януковича повідомила про досягнення угоди, яка буде парафована близько полудня за київським часом.
У ніч на п’ятницю прес-секретар МЗС Польщі Марцин Войцеховський повідомив в Твіттері, що в переговорах у В.Януковича, які тривали вісім годин, нарівні з міністрами закордонних справ Польщі, Німеччини і Франції, взяли участь лідери опозиції, глава парламенту і велика кількість депутатів.
Делегація ЄС в складі глав МЗС Польщі, Німеччини та Франції прибула до Києва напередодні. Вони провели тривалі переговори з В.Януковичем і опозицією, а потім повернулися до В.Януковича.
Наразі глава зовнішньополітичного відомства Франції Лоран Фабіус залишив Київ і відправився з раніше запланованим візитом до Пекіна, повідомив раніше інтернет-портал польської “Газети виборчої”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас