Президентські вибори в Україні будуть проведені не раніше 2015 р., - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президентські вибори в Україні будуть проведені не раніше 2015 р., - МЗС

Казна та Політика
1590
Президентські вибори в Україні будуть проведені не раніше 2015 р. Про це в інтерв’ю телеканалу CNN заявив виконуючий обов’язки міністра закордонних справ України Леонід Кожара.
На питання телеведучої, чи потрібно Президенту Віктору Януковичу йти у відставку, Кожара відповів: “Я повинен підкреслити, що Президент Янукович був обраний в 2010 р. законним чином, ці вибори були визнані в усьому світі. За нього проголосували мільйони людей”.
На його думку, більшість протестуючих на Майдані приїхали із західних регіонів країни, “в той час як традиційний електорат Януковича – це схід і південь України”. Саме тому, вважає в.о. міністра закордонних справ України, питання про дострокові президентські вибори “дуже далеке від реального світу”.
“Навіть якщо ми почнемо готуватися до виборів заздалегідь, вони все одно відбудуться в 2015 р. у зв’язку з внутрішніми процедурами”, – зазначив Кожара.
Також Кожара вважає, що влада виконала “практично всі” вимоги опозиції, включаючи відставку уряду. Він заявив, що українська влада готова говорити з опозицією про створення уряду, в якому будуть представлені всі сторони, і про конституційну реформу. “Однак, на жаль, створюється враження, що опозиція не хоче розділяти відповідальність з українським урядом”, – додав він.
Дипломат також наполягає, що міліція не отримувала наказу застосовувати силу відносно протестуючих, і навіть було видано “жорстку вказівку” не використовувати силових засобів проти демонстрантів. На його думку, в останні тижні українська міліція виявляла терпіння і не відповідала на “провокаційні дії з боку радикальних груп, яких сьогодні особливо багато в Києві”. Ніколи раніше, вважає міністр, Україні не доводилося стикатися з такою кількістю екстремістських груп.
В інтерв’ю він також підтвердив, що 20 лютого в Україну мають прибути його колеги – міністри закордонних справ Франції, Німеччини та Польщі, які проведуть зустрічі з українською владою і лідерами опозиції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас