В Україні де-факто введено надзвичайний стан, і він нелегітимний - Томенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні де-факто введено надзвичайний стан, і він нелегітимний - Томенко

Казна та Політика
2012
Депутат Верховної Ради від фракції “Батьківщина” Микола Томенко вважає, що в Україні де-факто введено надзвичайний стан.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби депутата.
“Сьогодні ситуація виглядає наступним чином: незважаючи на публічні заяви представників влади про те, що вони не підуть на введення надзвичайного стану, де-факто, він вже діє в Україні”, – цитує прес-служба слова Томенка.
У повідомленні наголошується, що рух транспорту в Києві частково заблоковано, а метрополітен не працює взагалі.
“До центру Києва майже неможливо добратися. Центр паралізований, добиратися можна тільки пішим ходом”, – сказано в ньому. Крім того, наголошується, що в центрі міста закриті майже всі заклади громадського харчування.
Депутат також підкреслює, що міліція блокує рух транспорту в столицю з передмістя і регіонів, посилаючись на урядовий документ, який не був оприлюднений офіційно.
“Міліція, посилаючись на якийсь неіснуючий або таємний документ Кабінету Міністрів, блокує рух людей до столиці. Це все – фактичні ознаки запровадження надзвичайного стану в Україні”, – переконаний парламентарій.
Разом з тим Томенко звертає увагу на те, що такі заходи, відповідно до Конституції та інших законів повинні бути легітимізовані указом Президента про введення надзвичайного стану в окремому регіоні або по всій Україні, після чого протягом 2 днів таке рішення має бути підтверджено або скасовано парламентом.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас