Загострення протестів негативно відбилося на євробондах України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Загострення протестів негативно відбилося на євробондах України

Фондовий ринок
983
Єврооблігації України у вівторок позитивно відреагували на обіцянку російської сторони виділити Києву наступний кредитний транш на цьому тижні, але через годину увага учасників ринку знову повернулася до зіткнень в столиці.
За даними в терміналі агентства Bloomberg, доларові євробонди України з погашенням в червні (випуск на $1 млрд) підскочили в ціні на 1,4% на початку торгів 18 лютого, а потім знижувалися протягом всієї сесії і завершили торги в мінусі на 0,2%.
Прибутковість євробондів з погашенням в 2014 році виросла до 21,92% і залишається на 12 відсоткових пунктів вище, ніж доларових 10-річних держоблігацій.
Про те, що Росія на цьому тижні придбає у України євробонди на $2 млрд, заявив на початку цього тижня міністр фінансів РФ Антон Сілуанов. Разом з тим, вівторок став одним з найважчих днів у протистоянні народу і влади за останні три місяці.
“Гроші з Росії не є рішенням. Ситуація на Україні вийшла з-під контролю. Боюся, крові буде ще більше”, – заявив Bloomberg Дмитро Баринов з франкфуртського інвестфонду Union Investment Privatfonds. Баринов відповідає за $2,5 млрд активів фонду, вкладених в боргові папери. Він продав всі українські держоблігації в кінці січня після того, як рейтингове агентство Standard & Poor’s знизило рейтинг країни до “CCC+”.
Кредитні дефолтні свопи (CDS) на українські держпапери повернулися до зростання з вечора у вівторок. Вартість страхування українського боргу від дефолту на п’ять років становить 1198 базисних пунктів, впритул наблизившись до максимуму з липня 2009 року.
Фондовий індекс Ukrainian Equities (UX) упав на 4,2%, показавши гіршу динаміку серед 94 міжнародних індикаторів ринку акцій, що відслідковуються Bloomberg.
У середу аналітики очікують подальшого падіння на ринках акцій і облігацій України і зростання CDS за ​​відсутності мирного вирішення ситуації, що склалася. Баринов вважає, що не можна виключити подальшого зниження кредитних рейтингів України, які вже близькі до переддефолтного рівня. “Тиск на гривню буде тільки посилюватися, досить скоро ми побачимо відтік коштів з банків”, – заявив він.
Як повідомлялося раніше, протистояння влади і опозиції на Україні, яке з початку лютого пішло на спад, знову загострилося у вівторок. Хода активістів Майдану в Києві, які вимагали повернення до Конституції 2004 року, переросла в зіткнення з силовиками. Загальна кількість загиблих за добу вуличних зіткнень в Києві перевищує 20 осіб, зокрема, МОЗ країни повідомляє про 25 загиблих. Кількість поранених, за різними оцінками, коливається від кількох сотень до тисячі осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас