Трейдерам передбачили зникнення з валютного ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трейдерам передбачили зникнення з валютного ринку

Валюта
3060
Частка електронних торгів на валютному ринку протягом наступних п’яти років зросте до 76 відсотків. Про це 17 лютого повідомило Bloomberg з посиланням на консалтингову компанію Alite Group.
У компанії також передбачили, що до 2018 року до 81 відсотка операцій на терміновому валютному ринку буде проводитися без участі людини. Для порівняння, в 2013 році на валютному ринку 66 відсотків угод здійснювалися біржовими роботами. У 2001 році цей показник становив 20 відсотків.
В агентстві пояснили зростаючу популярність біржових роботів їх більш низькою вартістю порівняно з співробітниками-людьми. Іншим фактором, який сприяє поширенню трейдингових програм, називається розслідування можливого маніпулювання валютним ринком з боку брокерів. Про нього стало відомо в червні 2013 року. Його веде влада одразу декількох держав, у тому числі Великобританії та Швейцарії. Фахівці вважають, що за роботизованим трейдингом буде простіше спостерігати.
Як зазначив Bloomberg, валютний ринок до останнього часу в мінімальному ступені був порушений експансією біржових роботів, які набули широкого поширення при торгівлі цінними паперами. Просунуті трейдингові програми в майбутньому будуть адаптовані для угод на ринку Forex.
Провідними світовими банками, які діють на валютному ринку, є Barclays, UBS, Citigroup і Deutsche Bank. Обсяг щоденних торгів на валютному ринку оцінюється в п’ять трильйонів доларів.
Поширення біржових роботів зустрічає критику з боку частини фінансистів. Наприклад, в травні 2013 року радник Федерального резервного банку Чикаго Джон Макпартленд закликав відмовитися від надшвидкісного трейдингу, який створює ілюзію високої ліквідності і підвищує витрати для учасників торгів. Крім того, збої в трейдингових програмах неодноразово ставали причиною багатомільйонних збитків. Зокрема, в серпні 2013 року китайська компанія Everbright Securities помилково розмістила замовлення на покупку цінних паперів вартістю в 3,8 мільярда доларів. Сама організація зазнала збитків на 31 мільйон доларів. У серпні 2012 року американський брокер Knight Capital втратив більше 400 мільйонів доларів через збій свого біржового робота.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас